Uygulama videosu
Öncesi & Sonrası
Uzmanımıza Sorun

Ameliyatsız Gıdı Estetiği

Çene altında biriken yağlar sonucu oluşan bölgeye gıdı adı verilir. Burada yağ birikmesinin en yaygın nedenleri arasında; genetik yatkınlık, yaşlanma, kilo alma ve hızlı kilo verme vardır. Çene altında oluşan bu yağ birikimi ve sarkma kişiye estetik olmayan bir görünüm verebilir. Yapılan araştırmalara göre her 10 kişiden 6’sında gıdı bulunmaktadır. Yaşın ilerlemesi, kilo problemleri ya da genetik yatkınlık sebebiyle çene altında yer alan yağ birikiminin cerrahi olmayan yöntemlerle yok edilmesine ameliyatsız gıdı estetiği denir. Ameliyatsız gıdı estetiği ile çene altında yer alan bölgedeki yağ eritilerek daha sıkı bir görünüm verilir. Gıdı bölgesinden tamamen kurtulmak için birden fazla ameliyatsız gıdı eritme yöntemlerinden birini tercih edebilirsiniz.


ameliyatsız gıdı gençleştirme

Ameliyatsız Gıdı Germe Yöntemleri

Liposuction gibi cerrahi yöntemlerin yanı sıra son dönemde ameliyatsız gıdı germe yöntemleri çok daha fazla tercih edilmektedir. Risksiz olması ve çabuk sonuç alınması gibi nedenlerde tercih edilen ameliyatsız yöntemler, gıdı bölgesindeki sorunlara göre farklılık gösterebilir. Ameliyatsız gıdı estetiği yöntemleri olarak Fokuslu Ultrason (HIFU), Altın İğne, Mezoterapi ve İple Germe sayılabilir.

ameliyatsız gıdı germe
Fokuslu Ultrason ile Ameliyatsız Gıdı Germe

Hifu adı da verilen fokuslu ultraston cihazı, cilt altına ultrasonik ses dalgaları göndererek bu kısmın daha sıkı ve gergin görünmesini sağlar. Bu işlem cerrahi değildir ve herhangi bir kesik uygulanması gerekmez. 30 dakika kadar sürecek olan bu işlem ile birkaç seansta gıdı kaybolur ve çene altı bölgesi çok daha sıkı bir görünüme kavuşur. Yapılan bu ameliyatsız işlem 1 ile 3 yıl kadar etki gösterir. Ancak bu yöntem aşırı sarkık ve yoğun kırışıklık bulunan bir gıdı bölgesi için uygun değildir. Bu yüzden probleminizin ne seviyede olduğu bir doktor tarafından kontrol edilmeli ve size en uygun tedavi yöntemi seçilerek hareket edilmelidir.

İple Boyun ve Gıdı Germe

Polidiaksanon ve polilaktik asit içeren ipler cilt altına yerleştirilerek yukarı doğru çekilir. Bu ipler sayesinde gıdı bölgesi daha gergin ve sıkı bir görünüme kavuşur. Ameliyatsız yüz germe teknikleri arasında oldukça etkili olan iple gıdı germe yöntemi, 1,5-2 yıl kadar etkisini gösterir. Cilt altına yerleştirilen iplerin cilde herhangi bir zararı yoktur. İşlemden hemen sonra gıdı bölgesinde toparlanma olduğunu gözlemlemek mümkündür. Ancak daha net bir sonuç almak için ortalama 1 ay geçmesi gerekmektedir.

Altın İğne ile Gıdı Gençleştirme

Bir fraksiyonel radyofrekans tedavisi olan altın iğne işlemi, gençleştirme tedavileri arasında en iyilerinden biridir. Mikro altın iğneler kullanılarak cilt alt dokularına enerji gönderilir ve bu sayede cildin elastin ve kolajen üretimi tetiklenmiş olur. Bu işlem gıdı ve boyun bölgesi için de oldukça etkilidir. 15 gün ara verilerek 3 seans şeklinde uygulanan altın iğne tedavisi ile gıdı bölgesinin tamamen sıkılaşması ve toparlanması mümkündür. Seans sayısı bölgenin yağ oranına ve kırışıklık ya da sarkıklık gibi birden fazla sorunun aynı anda olmasına göre değişiklik gösterebilir.

Mezoterapi ile Gıdı Gençleştirme

Gıdı bölgesinde birikme yapmış yağı eritmek amacıyla özel olarak hazırlanmış mezoterapi karışımı, küçük iğneler ile yağ dokusuna enjekte edilir. Bu tedavi yöntemine mezoterapi ile gıdı eritme adı verilir. Her hafta bir seans şeklinde uygulanan bu yöntem ile 6 hafta sonunda gıdı bölgesinde sıkılaşma ve küçülme sağlanır. Bu yöntem, gıdı bölgesini yok ederken boyun kısmında yer alan kırışıklıklar ya da ince çizgileri de giderir. Bu etki aynı zamanda yüze de genç bir görünüm kazandırdığı için yüz mezoterapisi olarak yüze de uygulanabilmektedir.

Ameliyatsız Gıdı Gerdirme ile ilgili Sorulan Sorular

İşlem Sonrası Günlük Yaşama Dönülür Mü?

Ameliyatsız işlemlerde hiçbir şekilde kesi ya da dikiş yapılmaz. Bu sebeple hastanede yatma ya da anestezinin etkisinin geçmesini bekleme gibi durumlar söz konusu değildir. Öğle arasında bile yaptırılabilir ve işlem sonrasında günlük hayata geri dönülebilir.

Ameliyatsız Gıdı Estetiğinin Yan Etkileri Nelerdir?

Cerrahi işlem ve genel anestezi gerektirmeyen ameliyatsız cilt germe işlemlerinin herhangi bir yan etkisi yoktur. İşleme ve cilt tipine bağlı olarak kızarıklık ya da morarma görülebilir. Ancak bu tür yan etkiler saatler içinde kaybolur.

Ne Zaman Sonuç Alınır?

Fokuslu ultrason, altın iğne, iple germe yöntemlerinde işlem biter bitmez gözle görülür bir lifting etkisi ortaya çıkar. Gün geçtikçe bu etki artarak devam eder. Mezoterapi gibi 4-6 seans süren uygulamalarda ise bu etki zamana yayılarak etkisini göstermeye başlar.

Ameliyatsız Gıdı Estetiğinden Sonra Tekrar Gıdı Oluşur Mu?

Ameliyatsız gıdı estetiği uygulamalarının etkisi 1 ile 3 yıl kadar sürer. Bu süreçte ve daha sonrasında düzenli ve sağlıklı beslenmek, yeterli seviyede su içmek, spor yapmak gibi yöntemlerle gıdı oluşumunu önlemek mümkündür.

Ameliyatsız Gıdı Estetiğinin Avantajları Nelerdir?

  • Ameliyatsız işlemlerin cerrahi işlemlere göre en büyük avantajı kısa bir zaman içinde yapılmasıdır. Her bir işlem 30 dakika 1 saat arası sürer.
  • Cerrahi bir işlem olmadığı için ciltte herhangi bir kesi ya da dikiş izi bulunmaz.
  • İşlem esnasında lokal anestezi uygulandığı için hiçbir şekilde acı ya da ağrı hissedilmez.
  • Ameliyatsız gıdı germe işlemlerinde, işlem biter bitmez etkisini görebilmek mümkündür.
  • Ameliyatsız cilt germe uygulamaları FDA onaylı cihazlarla yapıldığı için herhangi bir risk taşımaz.
  • Ameliyatsız işlemler sonrası günlük hayata dönülebilir.

Ameliyatsız Gıdı Estetiği Fiyatları

Ameliyatsız gıdı eritme fiyatı tercih edilen cihaza ve işleme göre değişiklik göstermektedir. Konu ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak ve fiyat bilgisi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Ameliyatsız Yüz Germe Uygulamaları & Fiyatları

  • ulthera
  • hifu fokus ultrason
  • saten yüz germe
  • örümcek ağı ile yüz germe
  • fraksiyonel radyofrekans
HEMEN ARA
WHATSAPP
YOL TARİFİ
Özel İndirim ve Kampanyalardan Faydalanmak için bilgilerinizi bırakın.
Uygulama ile ilgili bilgi alın Uzmanımıza sorun
Soru sorun
Uzmanımız yanıtlasın
Sorunuz mu var? Uzmanımıza Sorun!