Diş rengi bazı nedenlerle olduğundan daha sarı görünebilir. Çay, kahve ve sigara tüketimi ya da genetik nedenlerle diş tonunda koyulaşma meydana gelir. Bu da kişilerin özgüvenini etkiler. Dişlerde oluşan bu renklenmeyi yok etmek ve dişleri daha beyaz bir görünüme kavuşturmak için diş beyazlatma tekniği uygulanır.
Diş beyazlatma, iki farklı yöntem ile gerçekleştirilebilir. Ofis Bleaching ve Home Bleaching.
Çocukluk döneminde dişlerde oluşan gelişim bozuklukları, antibiyotikler, sigara-çay-kahve gibi alışkanlıklar ve içilen bazı sular dişlerin renginin değişmesine neden olur. Dişlerde meydana gelen renklenme iki farklı şekilde oluşur. Dişin iç kısmına nüfuz eden ve fırçalama ile geçmeyen iç renklenme ve dişin yüzeyinde oluşan dış renklenmedir. Dış renklenme diş taşı temizliğinde ortadan kaldırılabilecekken iç renklenme ancak diş beyazlatma işlemi ile yok edilebilir. Dişlerdeki renklenmenin türü belirlendikten sonra tedaviye karar vermekte fayda vardır.
Diş beyazlatma ile ilgili en çok sorulan sorulardan biridir. Yapılan araştırmalar sonucunda diş yüzeyine herhangi bir hasar verdiği görülmemiştir. Ancak diş beyazlatma işlemi öncesinde dişte çatlak gibi durumlar varsa beyazlatma işlemi dişin zayıflamasına neden olabilir. Beyazlatma öncesinde mutlaka bir diş muayenesinden geçmek gerekir.
Bu işlem sonrasında dişlerde hassasiyet meydana gelebilir. Soğuk ya da sıcak içecekleri tüketirken dişlerde kamaşma oluşabilir. Bu da kişiye rahatsızlık erebilir. Diş hekimi tarafından önerilen krem ya da diş macunu ile hassasiyet hissinin en aza inmesi sağlanabilir.
Hamilelik ya da emzirme döneminde olan kadınlara diş beyazlatma işlemi kesinlikle uygulanmaz.
Diş beyazlatma sonrasında oluşan beyaz görünüm etkisini 6 ay ile 2 yıl kadar korur. Beyazlama etkisi geçtikten sonra işlemi tekrarlamak mümkündür.
Hamile ve emziren kadınların yanı sıra diş veya diş hastalığı bulunan ve 18 yaşını aşmamış kişilere beyazlatma işlemi uygulanmaz.
Diş beyazlatma fiyatı ile ilgili bilgi ve fiyat için bizimle iletişime geçebilirsiniz.