Kıl üreten kök hücrelerini, lazer ışını ile hasara uğratarak işlevini yitirmesini sağlama işlemi lazer epilasyon olarak adlandırılır. Melanin adı verilen, kıl yapısındaki siyah boya maddesi, lazer ışınını direkt olarak emer ve oluşan bu yüksek ısıyla birlikte kök hücreleri fonksiyonunu yitirmiş olur. Siyah kıllar lazer ışınından daha çabuk ve kolay etkilenir. Gri ve beyaz kılların lazer ışınından etkilenmesi daha zordur. Bu açıdan koyu renkli istenmeyen kıllar lazer epilasyon ile kolayca yok edilebilir.
Lazer cihazının başlığı yardımıyla cilde bölgesel olarak tek tek atış yapılır. Kıl köklerini hedef alan bu atışlar kıl köklerinde ısıya dönüşür. Bu ısı ise anında kıl kökünü hasara uğratır. Bu sırada iğne batmasına benzeyen çok hafif bir acı hissedilebilir. Kıl kökleri şişer ve kızarır. Bu da işlemin işe yaradığını gösterir.
Epilasyon amacı ile kullanılan lazer, 3 çeşide sahiptir. Lazer tipinin, kişinin cilt ve kıl yapısına göre seçilmesi son derece önemlidir.
800 nm dalga boyuna sahip bir lazer tipidir. Dalga boyunun uzun olması cildin daha derinlerine inebilmesini sağlar. Böylece en derindeki kıl kökleri üzerinde de etkilidir. Bir diğer avantajı da koyu renkli tenlerde de çok iyi sonuç veriyor olmasıdır.
En çok tercih edilen lazer tipi olan Alexandrite, 755 nm dalga boyuna sahiptir. Bu lazerin en önemli özelliği geniş bölgelere etki edebiliyor olmasıdır. Böylece daha kısa seans süreleriyle iyi bir sonuç elde edilir. Melanin hücrelerini etkilediği için açık renkli kıllarda etkili değildir. Soğutucu sistemi olduğu için uygulama sırasında çok fazla acı hissedilmez. Bu lazer tipi omuz, sırt, kol ve bacak bölgeleri için uygundur.
1064 nm dalga boyuna sahip olan Nd yağ lazerin en önemli özelliği hem koyu hem de açık tenlilerde işe yarıyor olmasıdır. Diğer lazer tiplerine göre daha acılıdır. Bu açıdan daha az tercih edilir.
694 nm dalga boyuna sahiptir. Açık renkli kıllarda da etkili olduğundan yüz bölgesi için tercih edilir.
Sizin için hangi lazer tipinin uygun olduğuna uzmanlar karar verir. Kıl köklerinin derinliği, kılların rengi, cilt rengi, cilt tipi gibi birçok unsur lazer seçiminde önemlidir. Ancak genel olarak vücut bölgeleri için Alexandrite lazer, yüz bölgelerinde Diode lazer, daha derin köklere sahip kıllar için ise Nd yağ lazer uygundur.
Lazer epilasyona başlamadan 1 ay önce kılları ağda, epilatör cihaz, ip ya da cımbız ile kökünden almamak gerekir. Lazer epilasyon işleminin başarılı olması için kıl köklerinin uzaması şarttır. Bu açıdan bu sürede jilet ile alınabilir. İşlemden 1 ay önce solaryuma girilmemeli ya da bronzlaşmamalıdır. Cilt renginde herhangi bir değişim etkisini azaltır. Kullanılan ilaçlar, deri rahatsızlıkları ya da diğer hastalıklar işlemden önce mutlaka bildirilmelidir.
İşlem süresi yapılacak bölgeye göre değişiklik gösterir. Yüzdeki bölgeler 10 dakikada, iki bacak 1 buçuk saatte, koltuk altı 15 dakikada, sırt bölgesi ise 40 dakikada yapılabilir.
Seans süresi uygulama yapılacak bölgeye, kıl rengine, cilt tipine göre değişiklik gösterebilir. Ancak 6 seansta iyi bir sonuç almak mümkündür. Vücut bölgeleri gibi geniş alanlarda ise 8-12 seans gerekebilir.
Hem erkekler hem de kadınlar için istenmeyen tüyler bir sorun oluşturabilir. Özgüveni etkileyen vücuttaki kılların çıkma sebebi genetik ya da hormonal olabilir. Bazı ilaçlar ve rahatsızlıklar da kılların çoğalmasına neden olabilir. İstenmeyen tüyleri jilet, ip, ağda, cımbız ya da kimyasal tüy dökücüler ile geçici olarak yok etmek mümkündür. Ancak tüm bu yöntemler düzenli olarak yapılması gerektiğinden uğraştırıcıdır. Lazer epilasyon kıl köklerini hasara uğrattığı için kalıcı olarak kıllardan kurtulmanın en iyi yöntemidir.
Lazer epilasyon fiyatı tercih edilen lazer tipi, lazer epilasyon yapılacak bölge, kılların miktarı ve tipi gibi birçok sebepten dolayı değişikliğe sebep olur. Bu sebeple net bir fiyat vermek mümkün değildir. Lazer epilasyon yaptırmak ve bilgi almak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.